Ha mort Domingo Ortolà Pla, “Mingo”

mingo1mEra una persona compromesa políticament i sindical des de la seua joventut .

El dissabte 18 de juliol va morir en un accident de cotxe Domingo Ortolà Pla (Mingo), membre del Secretariat Nacional de STEPV – Intersindical Valenciana i responsable de l’Àrea de Salut Laboral del Sindicat. L’accident va tindre lloc a la província d’Àvila, on passava uns dies de vacances juntament amb la seua família a Hoyos del Espino, localitat natal de la seua companya.

Mingo Ortolà, natural de Dénia, nascut en 1960, havia desenvolupat una extensa tasca sindical en STEPV i ara era el responsable de l’Àrea de Salut Laboral, on estava desenvolupant una important tasca per la millora de la prevenció i protecció de la salut laboral del professorat. A més, era delegat, des de fa molts anys, de la Junta de Personal Docent de València en representació del seu sindicat. Mingo va ser una persona compromesa també políticament i social. Des de molt jove havia militat en diverses organitzacions d’esquerres com la LCR, Revolta i, més tard, en l’Espai Alternatiu, corrent integrant d’Esquerra Unida del País Valencià. Era una persona molt implicada en la defensa de les treballadores i treballadors, en la lluita per la transformació social i en contra de les desigualtats social, en la recuperació dels drets nacionals del País Valencià i en nombroses lluites i moviments socials.